ЕКО ПАТРОЛА
,,Мерење на аерозагадувањето со мобилен мерач PICO кај нефункционалната мерна станица во Лисиче. Ако не можат надлежните, ќе мериме сами!“-порачуваат активисти на ФБ страницата Скопје смог аларм.