Саша Дончиќ е горд татко на Лука, младиот Словенец кој блеска во НБА. Разговаравме со Дончиќ сениор, горд е на успесите на својот син Лука, не му се меша во ништо, вели, го оставив да покаже што знае .

Саша Дончиќ доби неочекуван подарок, дрес од македонската репрезентација со бројот 77, ни посака среќа вечерва на натпреварот со Словенија. Екслкузивното интервју читајте го следните денови на ако.мк.

Саша Дончиќ е горд татко , ,,не се мешам во „работата“ на Лука, тој знае како, од мали нозе ја засака кошарката и стигна до НБА. Мислам дека може да напредува уште повеќе, има можност и квалитет, кога баскетот е во негови раце тој едноставно се смее“ – изјави за ако.мк , Саша Дончиќ.