Експлозија на корона вирусот во Хрватска, само во Загреб нови 705 случаи

Земјите од регионот и од Европа доживуваат вистинска епидемиолошка експлозија.

Изминато деноноќие, само во Загреб се регистрирани нови 705 случаи од 1.900 тестирани.

Вчера во Хрватска беа регистрирани 1.424 нови случаи на Ковид 19.

Фото: vecernji.hr