Ем заледено, ем загадено

Воздухот во цела Македонија е загаден. Ова го покажуваа резултатите од мерните станици што ги објавува веб-страницата Мој воздух, базирајќи се на резултатити што ги добива од Министерство за животна средина. Во овие моменти, 20 часот на 12.01.2017 во Центар згаденоста е 402 PM честички на метар кубен воздух, Карпош 483, Лисиче 475, Ректорат 455, Битола 498, Кичево 166, Тетово 349, Кавадарци 228, Куманово 507 и во Гази Баба во моментот е најзагадено со 526.

Овојпат загаденоста ги зафати сите краишта на државата, без оглед од која партија е градоначалникот.Сите граѓани се изложени на штетните ПМ честички, исто така без разлика на политичка провиниенција, религија и етничка припадност!

АКО.мк