Леонардо Жардим лани во октомври доби отказ но Монако го врати назад само четери меси подоцна.

Тиери Анри имаше епизодна улога кај Монако каде освои симболични девет бодови на 12 натпревари и не успеа да го извлече тимот од дното во Лига 1.

Жардим беше во Монако од 2014 до 2018 година , освои една титула со Монако и сега има предизвик да го излвече од долниот дел на табелата во шампионатот на Фанција.