Жестоки демонстрации во Минск по шестата ,,победа“ на Лукашенко(видео)

Втора вечер се протестира на плоштадот во Минск откако вчера актуелниот претседател Александар Лукашенко прогласи победа шеста по ред.

Загина уште еден демонстрант на кого му експлодирала во рака експлозивна направа.

Вчера демонстрант беше прегазен со полициско возило.

Фото. АФП