Ова не се слики од хорор филм, туку од дивата депонија во близина на скопското село Арачиново.

Едно од кучињата

Заради прегладнетост, кучињата се јадат меѓу себе.

Ниту се чисти ѓубрето, ниту се спасуваат животните

Градоначалник на Арачиново е Миликије Халими од СДСМ.

Од истата депонија активисти на Кане Корзо извлекоа неколку кучиња. Еве како изгледаше едно од нив по заздравувањето.

Куче од депонијата во Арачиново, пред и потоа.

Арачиново, за жал е општата слика на Македонија и работењето на актуелните градоначалници.

АКО.мк