Заев до Никола Поповски: Согласно вашата дискусија ќе бидете добар лидер на опозицијата(видео)

Во завршното обраќање во Парламентот Премиерот Зоран Заев им се обрати поединечно на сите пратеници кои зборуваа и ја критикуваа новата Влада, програмата и кабинетот што тој ќе го предводи. На Никола Поповски од ВМРО ДПМНЕ му се заблагодари што најавил дека ќе бидат конструктивна опозиција, но и му рече дека-согласно неговата дискусија, ќе биде добар лидер на опозицијата.

(на 18 мин. и 10 сек)