Лидерот на СДСМ и пратеник Зоран Заев, во интервју за српската интернет телевизија Курир, ги негираше лагите на ВМРО ДПМНЕ дека со ДУИ договориле некаква декларација со која ќе се прогласат Србите за геноциден народ.
,,Никој не бараше такво нешто од нас, ниту пак тоа ќе го направиме. Ние сме братски народ, православни, христијани и нормално е да си помагаме“-изјави Заев.
Во продолжение целото интервју на Заев за српски Курир: