Заев: Неколку криминалци, суетен новинар и педер нема да ја симнат оваа Влада од власт

Премиерот, Зоран Заев , прашан дали знаел за рекетот на Бојан Јовановски и како ќе се одрази аферата ,,Рекет“ врз иднината на владата, рече:

„Јавно отфрлив секакви шпекулации и споменувања на моето име и целосно стојам зад тоа. Верувам во транспарентни, прецизни и брзи истрага и уште еднаш напоменувам дека јас сум човекот кој го пријави случајот, да не биде тоа заборавено. Секако дека нема да дозволам неколку криминалци, еден суетен новинар и, да ми извини ЛГБТ заедницата, еден педер да ја симнат оваа влада од власт. Ќе се бориме до крај, затоа што секој што се глупирал, секако ќе си носи одговорност“, изјави Заев .