Заев: Ова е историски ден за Македонија, следува мирен трансфер на власта

Претседателот на СДСМ му ги однесе шеесет и седумте потписи на Претседателот на државата Ѓорге Иванов, кој потоа треба да му го додели мандатот за состав на Влада.

-Ова е историски ден за Македонија,ќе следува мирен трансфер на власта-изјави Заев.