Констатиравме заедно, со госпоѓата Могерини, дека и ЕУ повеќе ќе не почитува доколку самите меѓу себе се почитуваме, рече меѓу другото мандатарот Зоран Заев. Тој од Брисел најави дека очекува до крајот на неделата да излезе со предлог за новата Влада, а на почетокот на идната недела да се формира и официјално: