Претседателот на СДСМ избегна линч изминатата ноќ. Разулавената толпа организирана и поттикнувана од ВМРО ДПМНЕ влезе без никаков проблем во просториите на Собрание и тргна во потрага по пратениците на СДСМ за да ги линчува. Оваа фотографија ќе сведочи за обидот за убиство на Заев, Шекеринска, Спасовски, Димитриевски, Зијадин Села, Манчевски….