,,Успеавме драги сограѓани, ние сме 30та членка на најмоќниот сојуз. Никој повеќе не може да ги крчми и раскрчмува нашите граници, го потврдивме нашиот суверенитет, истакна претседателот Заев на граѓанската трибина во Битола.

Заев се осврна и на членот 5 со кој потврдува дела доколку една земја е нападната, тоа е напад на сите 30 членки, тоа е доказ дека сме сигурни и безбедни.

,,Го извадивме нашиот имотен лист во катастарот на Обединетите Нации. Ние секаде сме Македонци со македонско знаме и зборуваме македонски јазик, затоа гордо можам да заклучам дека успеавме“, додаде Заев.

Извор:СДСМ