Заледениот Дунав се растопува

 

Со зголемување на температурата, дојде до растопување на големи делови од Дунав кои беа под мраз. Тоа направи проблеми, бидејќи сплавовите почнале да се движат кон новиот Пупинов мост кој води од Земун кон Борча.