Српскиот претседател , Александар Вучиќ, синоќа ја отвори манифестацијата ,,Лесковачка роштиљијада“, којашто претставува празник на скарата и алкохолот.

Вучиќ е прв претседател на држава кој ја отворил оваа локлана манифестација, па затоа ја стави пред веќе светски етаблираните српски манифестации на музиката , како што се фестивалот на трубата во Гуча и меѓународно популарниот новосадски ,,EXIT“.

Тој, во оваа прилика ја искористи да најави нова фабрика во Лесковац, но и да го пофали својот личен готвач Ивица, кој потекнува од овој град.

.

rostiljijada-1