За кабаст отпад има дежурен телефон

На акцијата за собирање кабаст отпад, што се реализираше на 7.10.2016 и 8.10.2016 година во Општина Аеродром, беа собрани околу 65 кубици отпад – информираат од општина Аеродром.

Акцијата што се одвиваше речиси на целата територија на Општина Аеродром им овозможи на граѓаните да се ослободат од стар и неупотреблив мебел и апарати од бела техника.

Исто така, постои можност ваква услуга граѓаните да добијат и во други денови со одреден надомест, за што подетални информации може да се добијат на дежурниот телефон 0800 222 33.

%d0%b0%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%be%d0%bc %d0%b0%d0%b5%d1%803

Инаку, не само во Аеродром, заради минималната наплата за ваков вид услуги, кога реновираат или исфрлаат стари работи од своите домови, жителите на Скопје најчесто кабастиот отпад и градежен шут го оставаат покрај контејнерите.