За Стипе Месиќ Јасеновац бил работен логор(видео)

Не стивнуваат реакциите откако на Youtube се појави снимка од 1992 година на која порнешниот хрватски претседател Стјепан Месиќ зборува дека усташкиот логор во кој се убине стотици илјади срби, роми и евреи, всушност бил работен логор.

Видеото потекнува од времето кога Хрватска веќе беше независна , а национализмот бликаше на овие простори. Материјалот го објави index.hr , а е снимен во Новска.

Месиќ од 2000 година во два мандата беше Претседател на Република Хрватска.