Здружението ,,Кане Корзо“ бара државата итно да го спречи масовното труење кучиња во Општина Аеродром!


,,Каде се движиш Македонијо??? Каде??? Со колку крв на своите раце??? Со колку ?????Како ќе одиш во Европа? Ти не си бре за подалеку од прагот да мрднеш!!!!“- со овие зборови активистите на здружението за заштита на животни ,,Кане Корсо“ упатија јавен повик до централната и локалните власти, итно да го спречат масовното труење на кучиња и расфлањето отров по улиците и тревниците.

Ноќеска е поставен отров на повеќе места долж улицата ,,Владимир Комаров“ кај Ред кафе, кај ПИОМ и околината.

Две кучиња веќе се отруени, а едно се бори за живот.

Апелот е упатен до:Влада на Република Северна Македонија
Петре Шилегов
Златко Марин
Зоран Заев
Општина Аеродром