Земјотрес во Албанија почувствуван и во Македонија

Неколку минути пред 16 часот се случи земјотрес со магнитуда од 5,2 степени и епицентрално подрачје  во соседна Албанија. Земјотресот беше почиствуван и во повеќе места низ Македонија, меѓу кои и во Скопје.

Засега нема други информации околу евентуални штети или повредени во земјотресот во Албанија