Зоран Михајлов потсетува на најубавиот гол од корнер

Занемувам и го очекувам Шаќири да ја намести топката на аголот и да го изведе ударот. Топката имаше едно убаво ефе и се забележа дека оди директно кон голот. Го очекувам крајниот епилог, а претходно со треперлив глас извикувам:

„Шаќири,Шаќири …очекувам да видам каде ќе зврши топката, и со возбуда извикувам –гол, гол, гол 1:0 за Македонија, каков резантен удар на Шаќири…гол, водиме, публиката е нема, не верува дека ова се случи, Ериксон гледа во земја, а очите на голманот Симан лутаат кој знае каде, тој е збунет не очекуваше вакво нешто, со неверување ја вади топката од мрежата. Нашите, сите се во прегратка…“

Повеќе на Улица.мк

Линк до текстот на Зоран Михајлов: