Илија Димовски: Мандатот на СЈО нема да биде продолжен(видео)

Илија Димовски при вчерашното гостување во ТВ21  изјави дека мандатот на Специјалното Јавно Обвинителство нема да биде продолжен и не може да биде предмет на преговори.

„СЈО има мандат од 18 месеци да покренат обвиненија, а тој закон се носи со двотретинско мнозинство. Од тој аспект, СЈО повеќе не е предмет за дебата ниту помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, ниту помеѓу ДУИ и СДСМ.“ изјави Димовски.

,,Мандатот на СЈО нема да биде продолжен“-зкалучи Димовски.