Илија Јованоски од СДСМ освои 51,07 од гласовите и е нов градоначалник на Прилеп

 

Илија Јованоски од СДСМ победи во првиот круг од локалните избори во Прилеп, освојувајќи  23.607 или 51,07%, доека досегашниот долгогодишен градоначалник Марјан Ристески освои 20.917 или 45,25%.

Во Прилеп се обработени 100 проценти од гласовите.