Илјадници граѓани од цела Македонија на маршот во Скопје

На ,,Партизанска” врие од народ. Граѓани од сите краишта на државата се пристигнати на граѓанскиот собир насловен ,,Борбата продолжува, гласот победува”.

Бучлеварот ,,Партизански одреди” од крстосницата со Рузвелтова, е исполент со народ се до Соборниот храм.

%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%88 %d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%882

%d0%b7%d0%b0%d0%b5%d0%b2%d0%bc %d1%81%d1%82%d0%b0%d1%80%d1%82