Престижниот спортски весник „LaGazzettadelloSport“ од Италија тврди дека Интер тргнува по Елиф Елмас.

Според овој весник, Елмас има цена меѓу 10 и 15 милиони евра, Интер е заинтересиран и се вклучува во преговорите за македонскиот „дијамант“.