Камениот саркофаг и надгробниот олтар се пренесени во ,,Скупи“

Камениот саркофаг и трите елементи од надгробен олтар што беа пронајдрни при реконструција на бул. Партизански одреди се носат на археолошкиот локалитет „Скупи“.

Овие археолошки пронајдоци потекнуваат од римскиот период од 2 век од нашата ера.