,,Капетанот на морнарицата, Бартол Горазд, му  честиташе на претседателот Иванов за добиената покана за почеток на пристапните преговори за членство во НАТО.“

Оваа куса информација е објавена на официјалната ФБ страница на Канцеларијата за врски на НАТО во Скопје.

Нема други детали каде е остварена оваа средба.

За ова нема ништо ниту на официјалната интернет страница на Претседател на РМ.