Катица Јанева се надева дека со нејзиниот исказ пред обвинител ќе се забрза истрагата за ,,Рекет“

Обвинителката Катица Јанева, пред да влезе да даде исказ во ЈО, рече дека таа е сѐ уште Специјална јавна обвинителка, а дека останатите обвинители имаат полно право да ги застапуваат предметите на коишто работа.

Таа дојде со адвокат и изјави дека се надева дека со нејзиниот исказ ќе забрза истрагата за ,,Рекет“.