Управниот Одбор на КК Гостивар со соопштение по завршувањето на натпреварите во Купот на Македонија одиграни викендов во Гевгелија.

Гостивар не успеа да стигне до финале , според првите луѓе на клубот затукулисни игри спречија нивниот клуб да дојде до борба за титулата. КК Гостивар ќе продолжи да се натпреварува но за сите збиднувања во Гевгелија ќе ја информира и ФИБА.

Соопштението на КК Гостивар ви го пренесуваме во целост: