Ковид 19 беснее во САД, во еден ден се регистрирани 65.500 нови случаи

Пандемијата на Ковид 19 коси во САД.

Институтот Хопкинс објави нов рекорден ден во поглед на новозаразени од кронавирус.

За еден ден се регистрирани 65.500 нови слуачи, а вкупната бројка од почетокот не епидемијата на заразени е 3.200.000 луѓе.

Досега во САД од Ковид 19 починале 135.000 луѓе.