,,Прекрасен почеток на Бадник. Деца, кои сами изразиле желба, дојдоа и ми испеаа Бадникова песна. Ги дарував, според традицијата и им посакав многу здравје и среќа. На сите жители на Центар и на сите граѓани на Република Македонија им пожелувам спокојна бадникарска вечер со семејствата“-напиша Саша Богдановиќ, градоначалник на општина Центар.