Кој остана со него?

Кој остана со него?-прашува CNN во обемното известување и анализи за последиците по Доналд Трамп по објавувањето на скандалозната снимка од пред десетина години, во која Трамп зборува за неговиот однос кон жените и неговите сексуални нагони.

Сега, CNN педантно ги бележи сите републиканци кои се откажуваат од поддршка и оние кои остануваат се уште зад Доналд Трамп.

Кондолиза Рајс смета дека е доста и дека тој треба да отстапи!

kondoliza

Сенаторката на Алјаска Лиза Мурковски смета дека на Трамп треба да му се одземе номинацијата.

160218135432-lisa-murkowski-january-8-2016-super-169

Сенаторот на Аризона Џон Меккејкн смета дека е невозможно да се продолжи со поддршка на неговата номинација.

160621160212-john-mccain-super-169

Интересно е да се следи со каква посветеност CNN го следи развојот на ситуацијата со (не)поддршката на Доналд Трамп од страна на републиканците..

Линк овде cnn.com