,,Синоќа, лидерите на ЕУ ги напишаа своите пораки на специјалната маса на лента во ,,Софија Техно парк“. Денеска го започнуваме Самитот ЕУ-Западен Балкан во Софија “- пишува на ФБ профилот на бугарскиот премиер Бојко Борисов, каде се постирани и следните интересни фотографии: