Локална банда ги ограбува банкоматите откако ќе ги разнесе со експлозив

Полицијата во Босна и Херцеговина не може да се справи со разбојници кои пљачкосуваат низ федерацијата на дрзок начин разнесувајќи ги банкоматите со експлозив.

Вчера вечерта , во Купрес е разнесен банкомат во трговскиот центар , од каде е однесен поголем плен пари.

Разбојничката акција е изведена само неколку метри од полициската станица.