Младиот Лука Јаневски, голман од младинската школа на ФК Вардар е гордост во Мадрид.

Јаневски со својата екипа го освои второто место на меѓународниот турнир „Фудбал за пријателство “ во Мадрид , во организација на „Гаспром“ , причина за задовлство имаме , Лука е прогласен за најдобар голман на турнирот.

Јаневски со својата екипа „ Tasmanian Devils“ загуби на пенали од „Antiguan Racer“ , по регуланиот дел беше 1-1. Лука Јовановски бранеше извонредно, шутираше и пенал и постигна гол, заслужено го понесе признанието најдобар голман на турнирот иако неговиот тим загуби во финалето.