Речниот луксузен крузер ,,Викинг Сиѓин“ , ја предизвика трагедијата на малиот туристички брод со јужнокорејски туристи.

По силниот удар меѓу двата брода, малиот се првртел и потонал за кратко време.

Во несреќата загинаа 7, а дваесетина туристи се водат како исчезнати.

Унгарските медиуми објавија и видео на кое се рекламира овој луксузен брод.