Луксуз во македонското Собрание од 20 милиони евра

Реновирањето на обновено, проширено и надградено здание на Собрание на РМ заврши по 6 години градежни работи.

Вложени се повеќе од 20 милиони евра, а според она што можеше да се види од прошетката која беше приредена по свечената академија по повод Денот на востанието 11-ти Октомври, Големата сала и другите простории дишат во луксуз.

sobr4 golema

Зградата на Собрание на РМ е направена во 1938 година, а сега на пратениците и на вработените на располагање ќе им бидат 18.ооо квадратни метри.

veljanoski-golema-sala-1 sveceno

Фото: МИА и Собрание на РМ