Мавровскиот рис Бистри владее низ шумите на националниот парк

Уште една фотографија од убавецот Бистри. Национален парк Маврово со поставените камери повторно го регистрираше овој рис како комотно шета низ планинските предели.

Женката Лиса изминатата пролет беше снимена како го јаде уловениот плен. На овој линк:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmavrovo%2Fvideos%2F225532855325545%2F&show_text=0&width=560