Мажите од СДСМ се вклучија во глобалнато движење за машкото здравје ,,Movember“

На ФБ страницата на СДСМ е објавена заедничка фотографија на неколу членови на СДСМ, со мустаќи, кои се носат во ноември како симбол на борбата за машкото здравје.

Јани Макрадули е редовно дел од глобалната акција за машко здравје

Група пријатели од Австралија пред 11 години во еден неврзан разговор за ретро модата и враќањето на трендовите си поставувија предизвик да негуваат мустаќи цел месец, да најдат луѓе кои ќе го спонзорираат нивниот „потфат“ и тие средства да бидат уплатени на фондации и организации кои работат на пронаоѓање на лек за ракот на простата.

Отогаш ноември е месец на машкото здравје, масовно поддржан во целиот свет.