Македонски автобус удри во надвозник во Пловдив

Автобус со македонски регистарски таблички, остана без покривот, откако возачот удри во надвозник близу Пловдив.

Како што јавуваат бугарските медиуми, возачот не го забележал знакот со предупредување за висината од надвозникот до коловозот.

За среќа, нема настрадани, бидејќи во автобусот се наоѓале само двајцата возачи, но е причинета серозна материјална штета.