Околу 50 Македонци кои живеат и работат во Австралија, пред македонскиот конзулат во Мелбурн, ги запалија грчкото, албанското и бугарското знаме и фотографиите на Зоран Заев и Радмила Шекеринска.

Скандираа пароли и носеа исклучиво знамиња со Ѕвездата од Вергина. Некои од демонстрантите носеа заштитни маски на лицето.

Знамињата и фотографиите ги полеаа со бензин.