Џенова на Горан Пандев, покажала сериозен интерес во своите редови да го доведе Илија Несторовски за следната сезона.

Палермо е испратен цо Ц лигата поради финаиски неправилности во работењето, сега сите играчи бараат нови клубови, меѓу нив и Илија Несторовски кој има неколку понуди.

Џенова е заинтересирана за Нестровски , доколку прејде во овој клуб, тогаш ќе игра заедно со капитенот на македонската репрезентација, Горан Пандев. Засега ништо не е сигурно , но јасно е дека Несторовски но и Трајковски следната сезона ќе играат во друг клуб, Палермо е минато за нашите репрезентативци .