Макрадули,Наумов,Лазовски…заменици министри

Претседателот на Владата Зоран Заев ноќеска околу 1 часот по полноќ до претседателот на Собранието Талат Џафери го испрати списокот имиња со предлог за заменици министри усогласен помеѓу коалициските партнери СДСМ, ДУИ и Алијансата за Албанците.

Предложени кандидати за заменици министри се:

Беким Максути- заменик министер за одбрана

Агим Нухиу -заменик министер на МВР

Оливер Ристовски -заменик министер за правда

Арта Точи -заменик министер на МНР

Ширете Елези- заменик министер за финансии

Кире Наумов- заменик министер за економија

Власте Димковиќ- заменик министер за земјоделство

Владимир Лазовски -заменик министер за култура

Гоце Чакаровски -заменик министер за здравство

Јани Макрадули- заменик министер за животна средина

Висар Гани -заменик министер за образование

Елми Азири- заменик министер за труд и социјална политика

Дејан Павлески -заменик министер за локална самоуправа

Ремзи Мехмеди- заменик министер за транспорт и врски

Александар Бајдевски- заменик министер за информатичко општество и администрација