Масовна тепачка и еден мртов мигрант во Белград

Во центарот на Белград се случи масовна тепачка меѓу неколку десетици мигранти во каја еден 26 годишен авганистанец беше избоден со нож до смрт.

Тепачката се случила вчера доцна попладне на Зелени венец во близина на Мекдоналдс пред очите на многу минувачи. Полицијата уапсила петмина од мигрантите,  а другите избегале.

%d0%bc%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8-%d0%b1

Во Белград престојуваат неколку илјади мигранти кои се сместени и се кријат по напуштени згради или магацини.