МВР објави меѓународна потерница по Никола Војминовски

По бегството на осудениот за обид за убиство на Зијадин Села, Никола Војминовски, МВР објави меѓународна потерница.

Никола Војминовски на меѓународна потерница


Војминовски сега му прави друштво на Никола Груевски на листата меѓународни потраги.

Војминовски и Груевски на меѓунардни потерници

МВР трага и по избаганите Горан Грујовски и Никола Бошковски на кои им се суди во Грција.

Инаку, обвинетиот Никола Војминовски, е осуден со неправосилна пресуда во предметот со К.бр 1893/17 на 13 години затвор за обид за убиство на Зијадин Села, избегал од дома , каде беше во куќен притвор.