Првите дами на САД и на Франција, Меланија и Брижит во бела гардероба се дружеа цел ден додека нивните сопрузи решаваа светски политички прашања.

Тие ја посетија изложбата на дела од Сезан во Вашингтон, пренесува АП.

Подоцна, за нив ќе биде приредена вечера во Белата Куќа.

Фото:АП