Германската канцеларка Ангела Меркел, изгледаше збунето и на последната средба со рускиот претседател, Владимир Путин, на самитот Г 20. Таа се движеше збунето меѓу новинарите, отсутно се ракуваше со Путин, а потоа гледаше на часовникот.

Се чини Путин сакаше да ја намали непријатноста, па прифати и тој гледаше во часовникот.

Но, светските медиуми ја забележуваат секој збунестост на Меркел и поставуваат прашања дали таа е во добра здравствена состојба.

Од кабинетот на Меркел одговараат дека канцеларката е во добра здравствена состојба.

Меѓутоа, анализирајќи ја нејзината состојба, германски доктор коментирал дека последните неконтролирани тресења на Меркел, најверојатно се од психичка природа и всушност се работи за губење на самодовербата.