,,Метју” продолжува да пустоши

Еден од најсилните урагани досега т.н. ,,Метју”, однесе над 840 жртви и тоа претежно во една од најсиромашните Карипски држави, Хаити. Сега, тој се префрли на Флорида, а таму ја однесе и првата жртва. Илјадници луѓе се евакуирани, а светските медиуми јавуваат дека луѓето откако ќе ги заштитат своите куќи, одат во прифатилиштата каде е посигурно.

,,Метју” низ фотографии изгледа вака :

metju ap-hurricane-matthew-florida

z2 m5

m6 m2