Меџити:ВМРО ДПМНЕ прифати се од Платформата, проблем беше СЈО и ништо друго

„Значи ВМРО ДПМНЕ  прифати официјализирање на албанскиот јазик?“

-Да.

Во последните преговори?

-Да. И не беше проблем во албанскиот јазик, проблемот е дијаметрално спротивна разлика меѓу ДУИ и ВМРО беше продолжување на мандатот на СЈО и гласањето на Закон за заштита на сведоци.

 

Ова го изјави Иџет Меџити од ДУИ кој беше дел од преговорите со ВМРО ДПМНЕ за Алсат М.