Мило Ѓукановиќ пак стана Претседател на Црна Гора

Со 54 проценти освоени гласови, Мило Ѓукановиќ освои нов претседателски мандат на Црна Гора.

Неговиот противкандидат Младен Бојаниќ освоил 33,5 проценти од гласовите.

Ова е втор претседателски мандат за Ѓукановиќ, а 6 мандати бил премиер.

Ѓукановиќ е речиси 30 години во владејачката структура на Црна Гора.